Revy, revytekster, sketsjer, monologer, viser - Skrive sketsjer, skrive monologer - Revyscenen.no

Pyroteknikk og SFX til revy, teater og annet
Pyrotekniske effekter

I samarbeid med Pyros.no. kan vi bistå* med pyrotekniske sceneeffekter av mange slag. Eksempler på slike effekter kan være røykpuff, vannfall (gnistregn), ildbegere, lineraketter, knall og smell i ulike styrker, miner (kulørte lyskuler), kometer, flammetårn, gnistfontener / fontenedekorasjoner med mer. Hva med litt «glitter og stas» som avfyres under et dansenummer, eller noen spontane gnisteffekter i finalen? Man vil jo gjerne gjøre litt ekstra stas på skuespillerne når de i finalenummeret mottar folkets hyllest.

Stort fokus på teater og musikaler

Vi elsker å jobbe med teater – så enkelt er det! Derfor har vi stort fokus på å bringe pyroteknikken til teateroppsetninger, revyer og musikaler. Vi har tidligere stått for de pyrotekniske øyeblikkene i oppsetninger av f.eks. «Jungelboken», «Løvenes konge», «Cats», «Skjønnheten og udyret», «Reisen til julestjernen» og «Ronja Røverdatter», og vi har i tillegg mange andre små og store iscenesettelser på «samvittigheten». En eller flere avstemte pyroeffekter på riktig sted kan virkelig sette prikken over i-en.

Sikkerhet

Vi setter alltid sikkerheten i fokus og gambler ikke med denne under noen omstendigheter. Vi samler alltid skuespillerne og sceneteknikerne dagen før generalprøven og informerer grundig om hvilke effekter som skal brukes, hvor i forestillingene de skal brukes og likeså hva de ulike effektene gjør. Vi prøveskyter gjerne også noen effekter slik at de involverte får se effektene i bruk.

Eksplosiver

Alle pyrotekniske effekter er å betrakte som eksplosiv vare og skal i henhold til gjeldende regelverk kun håndteres av sertifisert pyrotekniker, hele veien fra montering til avfyring. Det er knyttet strenge sikkerhetskrav til bruk av slike effekter for å unngå skade på personer og materiell. Den som er sertifisert har gjennomgått omfattende kursing i behandling av effektene og ikke minst sikkerheten rundt; før, under og etter avfyring.

Revyscenen.no har sertifisert pyrotekniker med spesialkompetanse for SFX.
Les gjerne mer på Pyros.no.


* Geografisk begrenset til østlandsområdet. Ikke Oslo.