Pyroteknikk og SFX til revy, teater og annet
Pyrotekniske effekter

I samarbeid med Pyrotekniker.no. kan vi bistå* med pyrotekniske sceneeffekter av mange slag. Eksempler på slike effekter kan være røykpuff, vannfall (gnistregn), ildbegere, lineraketter, knall og smell i ulike styrker, miner (kulørte lyskuler), kometer, flammetårn, gnistfontener / fontenedekorasjoner med mer. Hva med litt «glitter og stas» som avfyres under et dansenummer, eller noen spontane gnisteffekter i finalen? Man vil jo gjerne gjøre litt ekstra stas på skuespillerne når de i finalenummeret mottar folkets hyllest.

SFX: Spesielle effekter

Kanskje litt brutalt, men meget virkningsfullt: Skuddtreff på personer, kulisser og/eller øvrige rekvisitter. Vi kan rigge personer med såkalte squibs, små sprengladninger som skal illudere skuddtreff. Skal man ha en utendørs forestilling kan vi også rigge større effekter.

Stort fokus på teater og musikaler

Vi elsker å jobbe med teater – så enkelt er det! Derfor har vi stort fokus på å bringe pyroteknikken til teateroppsetninger, revyer og musikaler. Vi har tidligere stått for de pyrotekniske øyeblikkene i norske oppsetninger av f.eks. «Jungelboken», «Løvenes konge», «Reisen til julestjernen» og «Cats», og vi har i tillegg mange revyer og andre små og store iscenesettelser på «samvittigheten». En eller flere avstemte pyroeffekter på riktig sted kan virkelig sette prikken over i-en.

Sikkerhet

Vi setter alltid sikkerheten i fokus og gambler ikke med denne under noen omstendigheter. Vi samler alltid skuespillerne og sceneteknikerne dagen før generalprøven og informerer grundig om hvilke effekter som skal brukes, hvor i forestillingene de skal brukes og likeså hva de ulike effektene gjør. Vi prøveskyter gjerne også noen effekter slik at de involverte får se effektene i bruk.

Eksplosiver

Alle pyrotekniske effekter er å betrakte som eksplosiv vare og skal i henhold til gjeldende regelverk kun håndteres av sertifisert pyrotekniker, hele veien fra montering til avfyring. Det er knyttet strenge sikkerhetskrav til bruk av slike effekter for å unngå skade på personer og materiell. Den som er sertifisert har gjennomgått omfattende kursing i behandling av effektene og ikke minst sikkerheten rundt; før, under og etter avfyring.

Revyscenen.no har sertifisert pyrotekniker med spesialkompetanse for SFX.
Les gjerne mer på Pyrotekniker.no.


* Geografisk begrenset til østlandsområdet. Ikke Oslo.